(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Elektr dvigatellaridagi reaktiv energiyani kompensatsiya qilish orqali elektr energiyasini iqtisodiy tejash mumkin. Quyida reaktiv quvvatni kompensatsiya qilish uchun qo`yiladigan kondensator qurilmasi quvvatini eng oddiy hisoblashlar orqali ko`rib chiqamiz