(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Мулоқот жараёнида одамлар ўзаро фикр алмашадилар, бир-бирларига таъсир кўрсатадилар ва бир-бирларини тушунадилар. Оилада ота-оналар билан фарзандлар ўртасидаги мулоқот эр-хотин ўртасидаги мулоқотдан, ишхонада раҳбар билан ходимлар ўртасидаги мулоқот раҳбарларнинг ўзаро мулоқотидан фарқ қилади. Табиийки мактабда ўқитувчи билан ўқувчи ўртасидаги мулоқотнинг ҳам ўзига хос психологик жихатлари бор.