(untitled) (E Conference Zone, 2022)
«Fuqarolik to‘g‘risida» gi Qonunda O‘zbekiston Respublikasi fuqaroligining to‘xtatilishi asoslari belgilab qo‘yilgan. Unga asosan, quyidagi hollarda fuqarolik to‘xtatiladi: fuqarolikdan chiqish oqibatida; fuqarolikni yo‘qotish oqibatida; O‘zbekiston Respublikasining xalqaro shartnomalarida nazarda tutilgan asoslarda; qonunda ko‘zda tutilgan boshqa asoslarda to’xtatilishi mumkin. Ushbu maqolada fuqarolikni yo’qotish asoslari va ularni huquqlarini himoyalash haqida so’z yuritiladi.