(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Маълумки, шахснинг ижтимоий ва психологик фази-латлари ижтимоий муносабатлар доирасида шаклланади. Бола ижтимоий муҳит билан алоқага кириши жараёнида хулқ-атвор меъёрларини, маънавий-ижтимоий ва мада-ний тушунча ҳамда тасаввурларни, янги-янги қизиқиш ва эҳтиёжларни эгаллаб боради. Шунинг билан бир қаторда, шахс ижтимоий муҳит муносабатлари ва инсоний тақдир-нинг пассив кузатувчиси бўлмасдан, ўз турмуш тарзини, шарт-шароити ва шахсий ҳаётини ўзи белгилайди ва қура-ди. Демак, шахс шаклланишида инсоннинг ўз қизиқишла-ри, интилишлари, мақсадлари муҳим ўрин тутади. Бундай