(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Буюк мутафаккир Абу Али ибн Сино жахон илм-маърифати, табобати, санъати, шеърияти ва бошқа фанларнинг ривожланиши учун беқиёс хисса қўшган. У яратган китобларда фанларнинг ўша даврга нисбатан юксалиш ва янгиликларни ўз ичига қамраб олган. Мақолада улуғ олимнинг ҳаёти ва ижоди, тиббиёт ва унинг бир қисми бўлган анатомиянинг ривожланишида буюк алломанинг улкан хиссаси ёритилган