(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Ўрта мактаб ёши дагиларнинг жисмоний қобилиятларини шаклланиши ва уни такомиллашуви организмини биологик етилиши билан бир вақтни ўзида тугалланади. Бу ёшда катта ёшдагилар учун хос бўлган ҳаракатларда индивидуаллик шаклланиб бўлади. Ўсмирлик даври тезкорлик, тезликкучини интенсив ривожланишига қарши ўлароқ ҳаракат координациясини бир оз бузилиши билан кечади. Руҳият, характерни шаклланиши, тўхтамга келиши оғир жараён бўлиб, хусусий томонлари билан аниқ йўналиш олиб, дидни шиклланиши билан тўхтайди.