(untitled) (E Conference Zone, 2024)
Мақолада йигирув машиналари дескретловчи зонани таъминловчи таркибли резинали втулкаси цилиндр конструкциясини гарнитураси турли рифляли призматик ишчи элементлари бўлган схемаси ишлаб чиқилган. Назарий тадқиқотлар асосида таъминловчи цилиндр рифляли ишчи элементлари билан толали лентани таъсирлашувидаги ишқаланиш кучини аниқлаш формулалари келтириб чиқарилган, сонли ечими асосида система параметрлари асослаб берилган.