(untitled) (E Conference Zone, 2025)
Мазкур мақолада ўзбек халқининг миллий қадриятлари, урф-одатлари ва маросимларининг глобаллашув жараёнидаги трансформацияси таҳлил қилинган. Жумладан, никоҳ маросимлари, суннат тўйлари, чақалоққа исм қўйиш каби урф-одатларнинг шаклан ва моҳиятан ўзгаргани мисоллар орқали кўрсатилган. Миллий маросимларга Европа ва Ғарб маданияти таъсирининг кўлами таҳлил қилинган ҳамда фуқаролик никоҳи тушунчасининг пайдо бўлиши ва унинг ўзбек жамиятидаги ўрни очиб берилган. Шунингдек, миллийликни сақлаб қолиш ва унинг аҳамиятига урғу берилган.