(untitled) (E Conference Zone, 2022)
O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi avvalo hokimiyat barcha tarmoqlarning bir-biridan mustaqil holda ish yuritish tamoyillarini mustahkamlashga bog’liqligini uqtiradi. Shuningdek, ushbu oliy yuridik kuchga ega boʻlgan hujjat fuqarolarning burch va majburiyatlarini hamda ularning huquqlarini himoya qilishga ham xizmat qiladi. Bundan tashqari, konstitutsiya bizning bosh qomusimiz hisoblanadi. Ushbu maqolada, konstitutsiya huquqiy demokratik davlat va fuqarolik jamiyati barpo etishning eng muhim mezoni ekanligi haqidagi maʼlumotlar tahlil qilinadi va fikr yuritiladi.