(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Pedagogik faoliyatning predmeti - o’quvchilarning ijtimoiy-madaniy tajribasini rivojlanishning asosi va sharti sifatida o’zlashtirishga qaratilgan ta’lim faoliyatini tashkil etish hisoblanadi. Pedagogik faoliyatning natijasi o’quvchining shaxsiy, intellektual rivojlanishi, takomillashtirish, shaxs sifatida shakllanishi, ta’lim faoliyati sub’ekti sifatida ko’zga tashlanadi.O‘qituvchining o‘qituvchilik mahorati – o‘quvchilarni ta’lim, tarbiyalash va rivojlantirish muammolarini kompleks hal etishda namoyon bo‘ladigan bilim, shaxsiy fazilatlar va pedagogik tajribaga asoslangan pedagogik faoliyatni amalga oshirishdagi yuksak san’atdir. O`qituvchining axloqiy fazilatlariga yuqori talablar qo`yiladi. U insoniy axloqiy fazilatlarga ega bo’lishi, yaxshi tashkilotchi bo’lishi kerak. O‘qituvchining tizimli ravishda g‘oyaviy-axloqiy o‘z-o‘zini takomillashtirishi uning tashkilotchilik qobiliyati va iste’dodiga yuksak ijtimoiy mazmun baxsh etadi. Pedagogning pedagogik jarayonni samarali tashkil etishi insonning jozibadorligisiz, xayrixohlik va o’zaro, o’qituvchi va bolalar, hamdardliksiz mumkin emas