(untitled) (E Conference Zone, 2022)
Келтирилган ушбу мақолада таълим самарадорлигини оширишда ахборот технологияларидан фойдаланиш босқичлари асосида бошқарув тизимларини ташкил этиш ҳақида тушунча ва тавсиялар берилган. Мақолада ўқув жараёнига компьютер технологияларининг қўлланилишини асосан икки йўналишда олиб бориш мумкинлиги яьни компьютер-ўрганиш объекти ва ўқитиш воситаси сифатида.Биринчидан билим ва кўникмаларни ўзлаштириш жараёнида компьютер имкониятларани тушуниш ва компьютер саводхонлигини ошришга олиб келса, иккинчидан компьютер билим беришнинг самарадорлигини оширадиган восита хисобланади. Янги ахборот технологияларининг яратилиш динамикаси бешта босқичи ҳақида янги таклифлар илгари сурилган.