TARKIBIDA KARBAMID,KALSIYNING XLORAT VA XLORIDLARI TUTGAN SUVLI TIZIMLARDA ERUVCHANLIKNI O‘RGANISH (E Conference Zone, 2022)
Tarkibi kalsiy xlorati – kalsiy xloridi – suvdan iborat bo’lgan tizimda eruvchanlik o’rganilgan. Tizim oddiy eutonik. O'rganilayotgan tizimning o'lchamlari diagrammasining o'ziga xos xususiyati shundaki, bu tizimda yaxshi eruvchanligi tufayli kaltsiy xlorid kaltsiy xloridiga sezilarli darajada ta'sir ko'rsatadi, bu esa haroratning oshishi bilan ortadi. Natijada, kaltsiy xloridning kristallanish maydonini kengaytirish tizimda harorat va kaltsiy xlorid kontsentratsiyasining oshishi bilan sodir bo'ladi.