NEMIS VA O’ZBEK MAQOLLARINING MAVZU JIHATDAN BIRBIRIGA O’XSHASH TAMONLARI (E Conference Zone, 2022)
Ushbu maqolada nemis tili va o’zbek tillaridagi maqollarning tarjimasi, ma’nosi va ularning o’xshash va farqli tomonlari tahlil qilingan. Shu bilan birga nemis tili va o’zbek tillaridagi maqollarning tematik qiyosi o’rganilgan.Bundan tashqari har ikkala tilda mavjud bo’lgan maqollarning ma’lum mavzu doirasiga kirishi va bu mavzuga doir maqollarning har ikkala tilda muqobil variantlarini topa olish orqali xalqning ayrim o’ziga xos xususiyatlarni ifodalashga harakat qilamiz.