ELEKTR DVIGATEL REAKTIV QUVVATINI KOMPENSATSIYA QILISH UCHUN KONDENSATOR QURILMASI QUVVATINI HISOBLASH (E Conference Zone, 2022)
Elektr dvigatellaridagi reaktiv energiyani kompensatsiya qilish orqali elektr energiyasini iqtisodiy tejash mumkin. Quyida reaktiv quvvatni kompensatsiya qilish uchun qo`yiladigan kondensator qurilmasi quvvatini eng oddiy hisoblashlar orqali ko`rib chiqamiz