ISAJON SULTONNING “BOQIY DARBADAR” ROMANIDAGI RAMZ VA TIMSOLLARGA AYRIM QAYDLAR (E Conference Zone, 2022)
Ushbu maqolamiz O‘zbekiston xalq yozuvchisi, Isajon Sultonning “Boqiy darbadar” romanidagi ayrim e’tiborimizni tortgan ramz va timsollarning sharhiga bag‘ishlanadi. Zero, asarning g‘oyasi chuqur umumbashariy mazmun kasb etadi, undagi ramz va timsollarning ortida chuqur ma’nolar goh pinhon, goh oshkora ko‘zga tashlanadiki, insonni anglashga, o‘qib va uqib olishga chorlaydi.