PAXTA YAKKAHOKIMLIGI DAVRIDA XOTIN-QIZLARNING QISHLOQ XO‘JALIGIDAGI O‘RNI (QASHQADARYO MISOLIDA) (E Conference Zone, 2022)
1925-yil 17-fevralda O‘zbekiston SSR tashkil topgach hukumat oldidagi asosiy va dolzarb vazifalardan biri yer-suv islohotlarinining ikkinchi bosqichini davom ettirish va shu orqali paxta xomashyosi yetishtirishni jadallashtirishdan iborat edi, chunki Sovet davlatining iqtisodiy rejalarida O‘zbekiston SSR tashkil topmasdanoq, paxta xomashyosini yetkazib beruvchi mamlakat sifatida namoyon bo‘layotgan edi. “Turkiston yoppasiga paxta maydoniga aylantirilishi lozim, buning uchun g‘alla ekiladigan maydonlar nihoyatdda qisqartirilishi zarur degan edi bolshevik mulozimlaridan biri Lyubimov