ЗАРАФШОН АҲОЛИСИНИНГ ЛОКАЛ-ЭТНОГРАФИК ГУРУҲЛАРИ ВА УЛАР БИЛАН БОҒЛИҚ ТОПОНИМЛАР (E Conference Zone, 2022)
Мазкур мақола ўзбек халқи этногенези ҳақидаги фикрларнинг локал – этногирафик гурухлари масаласига бағишланган ва унда қуйдагилар баён қилинган: Зарафшон вохасидаги илгари яшаган ҳудуд – муайян ҳудуд билан боғлиқ номлар, ҳудудий гуруҳ номлари ва минтақа бўйлаб тарқалиши ҳақидаги фкирларга ойдинлик киритилган