TUYABO’G‘IZ SUV OMBORINING BAHORGI ORNITOFAUNASI TO‘G‘RISIDA YANGI MA’LUMOTLAR (E Conference Zone, 2022)
2022 yil bahor mavsumida Tuyabo’g’iz suv ombori ornitofaunasi o’rganildi. Olingan ma’lumotlar tahlil qilinganda qushlarning 14 turkum, 30 ta oilaga mansub 67 turi, umumiy hisobda 6172 ta qush qayd etildi. Tadqiqot hududida uchratilgan Phalacrocorax рygmaeus, Ciconia ciconia ssp. Asiatica, Pandion haliaetus, Larus ichthyaetus O’zbekiston Respublikasi “Qizil kitobi”ga kiritilgan.