BUXORO AMIRLIGIDA XO‘JALIK TURLARI BILAN BO‘G‘LIQ KASBLAR VA UY HUNARMANDCHILIGIDA ETNOEKOLOGIK MUNOSABATLAR (E Conference Zone, 2022)
Maqolada Buxoro viloyat aholisining hunarmandchilik kasblari va asrlar davomida shakllanib kelgan etnoekologik an’analari haqida so‘z boradi.Xususan, Buxoro amirligi davrida uy hunarmandchiligi va uning ichki va tashqi savdodagi ahamiyati, uy hunarmandchiligi mahsulotlariga bo‘lgan talab yuqoriligi sabablari haqida to‘xtalib o‘tilgan.Shu bilan birga hunarmandchilik an’analarida etnoekologik munosabatlar ahamiyati yoritilgan.