КЎП ҚАВАТЛИ БИНОЛАРНИНГ СЕЙСМИКБАРДОШЛИГИНИ ХИСОБЛАШДА ЗАМОНАВИЙ КОМПЮТЕР ДАСТУРИДАН ФОЙДАЛАНИШ (E Conference Zone, 2022)
Ушбу мақола Кўп қаватли биноларнинг сейсмикбардошлигини хисоблаб,замонавий компютер дастуридан фойдаланган холатда тадбиқ қилинган. Кўп қаватли биноларнинг сейсмикага таьсири, сейсмика таьсир этганда бинонинг конструктив холатининг узгариши, таьсир этаётган қушимча юкларнинг кучланишларини хисоб китоблар асосида тахлил қилинган, юқори қаватли биноларда конструктив элементларининг зўриқишларига ечим берилган.