НАМАНГАН ВИЛОЯТИ ҲУДУДИДА ТУРИЗМ САНОАТИ ТАРАҚҚИЁТИНИНГ ТАРИХШУНОСЛИГИ (E Conference Zone, 2022)
Ўзбекистон Республикасида туризм саноатини вужудга келиш “Ўзбектуризм” миллий компаниясини ташкил этиш тўғрисида”ги 1992 йил 27 июлдаги Ўзбекистон Республикаси Президентининг қарори ҳамда 1993 йил Бутун жаҳон туристик ташкилоти (ЮНВТО)нинг тенг ҳуқукли аъзоси бўлиши билан боғлиқ.