MAO SZEDUN - XITOYNI KOMMUNIZMI ASOSCHISI (E Conference Zone, 2022)
Mazkur maqolada XX asr Xitoyda kommunizm jamiyatni qurish ishini boshlab bergan Mao Szedun hayoti va faoliyati tahlil etilgan. Mao SSSR da bo`lganidek jahonda Xitoyni ham ulkan sotsialistik davlatga aylantirishni maqsad qildi. Xitoyda kommunizm qurilishi o`sha davrdagi Xitoy jamiyatidagi ijtimoiy-siyosiy ahvol va siyosiy kuchlar nisbatini ham o`zida aks ettirardi. U Xitoyda sotsializm qurish dasturini ilgari surdi va mamlakat iqtisodiyotini ma`muriy boshqaruv asosida qayta qurdi. Uning mamlakatda “katta sakrash” va “madaniy inqilob” siyosati natijasida aholi orasida noroziliklar, qarama qarshiliklar vujudga keldi. Ushbu maqolada Mao Szedun amalga oshirgan siyosiy va iqtisodiy tadbirlar va ularning Xitoy jamiyati uchun ahamiyati yoritib berilgan.