Oֲ‘ZBEK TILIDA KOSMONIMLARNING HOSIL BO‘LISH BOSQICHLARI (E Conference Zone, 2022)
Markaziy Osiyo xalqlarining qadim ajdodlari juda olis zamonlardayoq osmondagi sayyoralar hamda yulduzlarning joylashuvi, samo gumbazidagi harakat yo‘nalishini kuzatishga asoslangan astrologik tajribalarga ega bo‘lishgan. Manbalarda ajdodlarimiz qadim zamonlardan buyon yulduzlar holatiga qarab ob-havo o‘zgarishlari, yil fasllarining almashinishini aniqlaganliklarini dalillaydigan ko‘plab ma’lumotlar uchraydi. Ushbu maqolada o‘zbek tilida kosmonimlarning hosil bo‘lish xususiyatlari haqida so‘z yuritiladi.