TARIX FANI O‘QITISHDA METODLAR VA INOVATSIYON USULLARDAN FOYDALANISH (E Conference Zone, 2023)
Mustaqillikning birinchi kunlaridan ijtimoiy-gumanitar fanlarda tub o’zgarishlar davri boshlandi. Tarix fanini tadqiq etish va o’qitishda yangi metodologiya kirib keldi. Jahon tarixi fanida e‘tirof etilgan xolisiylik, ilmiylik, tarixiylik va muqobillik tamoyillari tarixni tadqiq etish va o’qitishda tadbiq etila boshlandi. Tarix ta‘limi mazmun-mohiyatini zamon ruhida o’quvchilarga yetkazish uchun o’quv-metodik majmua yangilandi. O’rta maktab uchun tarix fanidan yangi darsliklar yaratildi. Bugungi kunda o’rta maktab tarix o’qituvchisi samarali ta‘lim berishi uchun nazariy va amaliy jihatdan yetarli bilim va malakaga ega bo’lishi lozim.