АБДУЛЛА ОРИПОВ ВА ЗАҲИРИДДИН МУҲАММАД БОБУР ИЖОДИНИНГ МУШТАРАК ЖИҲАТЛАРИ (E Conference Zone, 2022)
Мақолада Абдулла Орипов адабий-эстетик тафаккури такомилида Заҳириддин Муҳаммад Бобур ижодининг ўрни масаласи тадқиқ қилинган. Икки ижодкор асарлари қиёсий таҳлили асосида миллий шеъриятимиздаги анъана ва новаторликнинг тадрижий такомили хусусида назарий хулосалар чиқарилган. Абдулла Ориповнинг шеъриятда салафлар анъаналарини янгилаган буюк истеъдод эгаси экани далилланган.