UCHINCHI RENESSANSNI SHAKLLANTIRISH SHAROITIDA RAQOBATBARDOSH KADRLARNI TAYYORLASHNI TAKOMILLASHTIRISH (E Conference Zone, 2022)
Maqolada yangi O‘zbekiston sharoitida yoshlarga oid davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Sababi yoshlarga beriladigan e`tibor bo`lajak kadrlar sifatini belgilab beradi. Uchinchi renessans jarayonida yoshlarning o`rni, vazifalari yoritib beriladi. Jamiyatda huquqiy madaniyatni yuksaltirishning yoshlar tarbiyasidagi o‘rni ochib beriladi. Mutafakkirlar asarlaridagi komil inson g‘oyasining tarixiy-falsafiy talqiniga alohida e’tibor qaratiladi. Yangi O‘zbekiston sharoitida yuksak ma'naviyatli talabalarni tarbiyalashning ma’naviy, huquqiy asoslari, intellectual qobiliyatlarni rivojlantirish shartsharoitlari ochib berilgan.